Ruangan Ini

Ada satu masa dalam hidup ini, kita tak akan tahu pun apa yg akan kita buat di masa2 akan datang, bagai pengembara yg tiada arah tujuan, bagai penulis yg telah tiada ilham lagi, apa boleh buat bukan lah kita yg menentukan segalanya, apa pun berlaku hadapilah hidup ini dengan penuh lapang dada, bukakan fikiran dan kembalilah pada yg Maha Esa.

Ke pulusuk dunia mana pun kita pergi, ragam dunia tetap juga sama hidup memang begitu, sekarang aku hanya mampu menulis semata utk tenangkan hati sendiri, tiada apa lagi dlm hidup ini melainkan org yg betul2 berbakti pada sebuah kehidupan maka dia akan beroleh sebuah ketenangan yg tiada nilai harganya.

Insan seni memang lah begini, mencari jalan keluar drp segala persoalan diri hanya melalui tulisan, walau tiada siapa yg membacanya tapi bekas2 hatinya tetap juga tercatat pada zahir di muka dunia yg fana ini.

Apa lagi yg kita cari dalam hidup ini, apa lagi yg kita rasa tidak puas hari, ada rasa dendam lagi kah dgn sesama sendiri, ada rasa iri lagikah dengan sesama kerabat, itulah sebenarnya punca kecelaruan hidup kita, kembalilah pada yg menciptakan semua ini dan berlapang dada lah atas apa yg berlaku.

Aku menulis hanyalah utk mengisi kekosongan hidup Alhamdulilah aku dicipta pandai menulis.

Terima kasih

No comments:

Post a Comment